neděle 4. listopadu 2018

Jablíčkový chléb


Jablíčkový chléb 

Na jablíčkový chléb potřebujete:

100g kvalitní čokolády rozpustíte ve 120g másla. Do toho přimícháte 1,5 hrnku mouky z pomletých  vlašských ořechů a 5 vajec. Můžete přidat půl sáčku prášku do pečiva. Vše smícháte v těsto. 
Můžete dát do formy na paštiku, "srnčí hřbet", nebo biskupský chlebíček - formu vymažete máslem a vysypete strouhaným kokosem. Na dno dáte tenší vrstvu těsta a na ni vrstvu nakrájenách a oloaných jablek. Pokračujete další vrstvou. Poslední vrstva bude opět těsto.

Po upečení je vhodné chlebík nechat schladnout. Krájejte na plátky. Uchovávejte v lednici. Druhý den je chutnější - chutě se spojí.
Přejeme dobrou chut :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat