pondělí 24. srpna 2015

Bylinné extrakty do mýdla balení 35 ml

Bylinné extrakty do mýdla balení 35 ml

- bylinné extrakty nejsou vonné silice - jejich vůně není výrazná.

Vhodné na výrobu : pevná i tekutá mýdla, šampóny, sprchové gely, koupelové soli a krémy

Dávkování:

krémy: 2 - 5 %, šampony, mýdla, koupele: až 10%

Levandule

Květy levandule obsahují éterický olej, který má charakteristické jemné a sladké aroma. Pro své zklidňující až mírně sedativní účinky se používá při nervovém vypětí a při nespavosti. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, osvěžuje, rozjasňuje, zklidňuje a tonizuje pokožku. Zklidňuje a regeneruje pokožku po opalování a po hmyzím štípnutí.

Měsiček lékařský

Měsíček se pro svůj hojivý, protizánětlivý, antibakteriální a regenerační účinek často používá jako přísada do mastí a tinktur. Měsíčková mast je vhodná na křečové žíly, na rány, jizvy, záněty kůže, popraskané ruce, popálenou pokožku, plísně na nohách, ekzémy, opruzeniny, omrzliny. Zvláčňuje, zjemňuje a posiluje pokožku, pomáhá při akné, zesvětluje stařecké skvrny. Regeneruje vlasovou pokožku změkčuje a vyživuje vlasy.

Kopřiva

Kopřivová nať je bohatá na účinné složky, na minerální látky, karoteny, aminokyseliny, vitamíny. Je známa svým vysokým obsahem vitamínu C. Kopřiva má protizánětlivý a hojivý účinek. Pro svoje blahodárné působení na vlasy se už odpradávna používá hlavně ve vlasové kosmetice. Uklidňuje pokožku hlavy, podporuje růst vlasů, dodává jim lesk, posiluje je a pomáhá proti jejich vypadávání a též proti lupům. Je vhodná na mastné vlasy, nevhodná na světlé vlasy. Kopřiva zkrášluje, zklidňuje a regeneruje pokožku, má příznivé účinky na problémy kůže jako je akné a nebo ekzémy.

Heřmánek

Heřmánek si pro svoje výrazné protizánětlivé, hojivé a dezinfekční vlastnosti našel široké uplatnění nejenom ve farmaceutickém a dermatologické průmyslu, ale i v kosmetice. Zesvětluje pleť. Zmírňuje tmavé kruhy pod očima. Je vhodný pro problematickou pleť, akné a pokožku trpící ekzémy. Čistí pleť od nečistot a zklidňuje podráždění. Ve vlasové kosmetice je pro svoje zesvětlující účinky vhodný především na světlé vlasy.

Složení:

voda, propylenglykol, extraktivní látky z natě , listů nebo květu

Balení: 35 ml

Původ vůně: Anglie
Tak už jen TVOŘIT :-)

Bylinné extrakty jsou k objednání ZDE
Nově také na www.jehacko.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat