středa 24. října 2018

Nutela domáci z vlašských ořechů

Nutela domáci z vlašských ořechů


pokud jste si vyrobili ořechové mlsání a myslíte, že ho všechno nesníte, nebo nerozdáte :-) Pak si z něj můžete vyrobit domácí nutelu.
Je výborná, tužší konzistence než kupovaná samozřejmě, i hrubší, ale víte, co v  ní je :-)


Pokud nemáte upečené ořechy jako ořechový mls. Pak doporučuji jádra vlašských ořechů rozprostřít na plech a upéct  troubě na 130-180°C. Jak dlouho ? Cca.15 minut. Poznáte to tak, že začnou krásně vonět :-)

Upečené ořechy dejte do mixéru, sekáčku, podle toho co používáte na rozemletí ořechů nebo např. na pomazánky. Přidejte v poměru k ořechům 1 lžící kokosového oleje a např. 3 lžičky medu. Podle chuti. Vše rozmixujte do co nejhladší konzistence.

Podávejte třeba na palačinkách :-)
Dobrou chuť.


Náš eshop - dárkové předměty www.jehacko.czwww.jehacko.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat