sobota 12. ledna 2019

Vyrobte si skřítka

Vyrobte si skřítka


vyrobte si jednoduchého skřítka, než tu budou zase vánoce :-))))


🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎄🎄🎄🎁🎁🎁🎄🎄🎄


ono to uteče než se nadějemeJestli budou zase v módě - určitě :-) nebo uvidíme, jaké trendy nás čekají. Každopádně skřítek sdící pod stromečkem, na římse, parapetu vždy potěší. A domácí výroba jakbysmet :-)


Doporučuji:
- nachystejte si a střihněte si rovnou na skřítky dva, za A - budou spolu sedět jako kamarádi a udělají větší radost nebo za B - jednoho můžete někomu darovat


Co budeme potřebovat:
- zbytky látky, nejlépe červené, ať je to trochu vánoční, nebo dle vašeho interiéru, kde se bude vyjímat
- vatu nejlíp celý nový balíček
- silonky, můžou být i s dírkou, nebo ponožky, které již nenosíte, lépe v tělové barvě
- jehlu a nit
- háček
 -bavlnku, vlnu

Nemám nafocený postup
(ten zas až last minut před vánocemi, kdy budu rychle dělat další :-)))
tak se ho budu snažit popsat:


1.
Do silonky (nebo ponožky) do špičky nacpeme vatu. Pěkně jako kulatou hlavičku, velikost nechám na Vás. Vytvarujeme z vaty kuličku a vložíme dovnitř - to bude nosík. Ten vytvarujeme a zafixujeme nití. Pak podvážeme nití celou hlavu (kouli ze silonky naplněnou vatou a nosem !)

2.
Teď přichází nejpracnější část - ušít čepičku. Vystříhneme si větší trojúhelník, spodní strana aby seděla na celá obvod hlavy budoucího skřítka. Délka - výška čepičky také dle Vás, a dle toho, jak velký máte zbytek látky. Trojúhelník přeložíme a sešijeme. Spodní lem čepičky můžeme před zašitím také zahnout a obšít nějakým pěkným stehem, třeba vyšít křížky apod. dle zručnosti.

Čepičku nasadíme skřítkovi na hlavu. Můžeme ji vzadu přišít k silonce

3.
Teď přichází na řadu vousy. Vatu vytáhneme ze sáčku, utrhneme delší kus - třeba 10 cm a kraje dáme skřítkovi jako za uši pod čepičku a těsně pod nos. Vytvarujeme tak, aby se nám líbil :-)

4.
Nohy a ruce. Kdo zvládne udělat háčkem řetízek? Krátký sloupec? Konce omotat do bambulky? Nebo tak něco. Nebo třeba z látky proužky ?
Prostě dva proužky z něčeho dle šikovnosti a momentálního nápadu.
Ty přišijeme skřítkovy na střed zádíček a spustíme dolů jako ruce a nohy. Také dle Vás. Může mít nohy kratší a ruce delší nebo naopak .)

5.
Pojmenovat. Přece nebudou takový fešáci beze jména. Ti naši jsou samo Fugas a Krišot :-)

Klidně mi napište, jak se Vám skřítci povedli, jak se jmenují a kde dělají radost.

Ať se dílko zadaří 👍🎁

www.jehacko.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat