Bramborový salát
Podle fotek si asi někdo řekne, že je to bavorský salát....připravovala ho vždy moje babička a ta pocházela z Hevlína - čili kousek od bylo Rakousko, možná Maďarsko, tak je to taková česká kuchyně z pohraničí asi - ale výborný vždycky byl.
👍👍👍 ❤❤❤ 👵👵 👵 💕💕💕 🍚🍚🍚
Tak co potřebujeme:
- brambory střední velikosti, asi tak kilo :-))) no jako snědlo by se to....ale postačí podle počtu lidí, na každého 2 brambory
- cibulku nakrájet na jemno, osmažit na oleji do zlatova, nepřipálit
- sůl, pepř podle chuti
- ocet
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájme na kolečka.
Mezitím si do zlatova opražíme cibulku na oleji.
Já někdy cibulku strouhám, abych ji neviděla, ani děti, aby ji neviděli, neb ji teda nemáme rádi.
Přidáme sůl a pepř. Klidně víc než byste dali normálně.
Podle množství oleje, který vmícháte s cibulku, dejte ocet - tak 2 lžíce....chce to vyzkoušet, jak moc Vám bude kyselá chuť převažovat.
Dobře promíchat - ale opatrně, ať z brambor nemáte kaši
Pěkně dát do mísy a zarovnat, uchovat v ledničce.
I druhý den bude chutný, pokud Vám zůstane :-) a nesmíte ho ještě při míchání.
No a co jako přílohu k tomuto skvělému salátu?
Řízek samozřejmě :-)
Dobrou chuť!
Napište mi též Vaše oblíbené jídlo, po kterém byste se jako malí u babičky utloukli :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat