Nějak se začít musí...i když cesta to není úplně jednoduchá. Po přečtení všech návodů a receptur jsem se chtěla vyvarovat neúspěchů :-) a raději jsem absolvovala kurz. Info o kurzu ZDE. Dopoledne to bylo velmi přínosné, leč mne čekala praxe - samu doma.
Nakoupené suroviny by byly:
- sádlo domácí z Moravy
- NaOH hydroxid sodný
- kozí mléko BIO z farmy
Postup:
- připravila jsem si roztok z kozího mléka a hydroxidu. Rozpustila sádlo a složky za stejné teploty smíchala. A po té míchala a míchala do ztuhnutí...
Nevím, proč je mýdlo svěže čokoládově hnědé a né bílé :-) Mléko bylo asi od hnědé kozičky :-)Takové karamelové :-)
Do hmoty jsem přidala pomerančovou kůru - nastrouhanou a mletou kávu z Oxalis s příchutí belgické čokolády. Ovoněla essencí čokoláda s pomerančem. Takže by mělo vzniknou něco strašně voňavého a čokoládového.
Hmotu jsem nalila do formy a dala na 48h odpočítat zabalenou do deky. Tak uvidíme :-)
Výsledek - a bude se zrát 5 týdnů
Shrnutí - pokus č. 1 dopladl dobře :-) Jen se musí vychytat tvary mýdel....a formy.
Mýdlo si můžete zakoupit u mne v dílničce
Těším se - budu mít dárečky pro kamarádky a pro nás a mamku a tak :-) Stejně tak jako vy můžete potěšit své blízké. Ale někdy je třeba potěšit hlavně sebe...

A ještě zkusím tento krém - ať vím, co a jak :)
Rakytník je moje tajná zbraň. Ten můžu ve Všem :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat