středa 11. února 2015

Výroba máslových šumivek, recept

Máslové šumivky do koupele jsou určeny pro relaxaci a také zklidnění pokožky těla. Díky obsaženému bambuckému máslu krásně hydratují a vyživují pokožku.

Výroba máslových šumivek, recept

Veškeré suroviny k výrobě máslových šumivek lze zakoupit v našem eshopu.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

* 50 gramů kakaového másla
* 50 gramů bambuckého másla - doporučuji nerafinovaného
* 20 gramů kokosového oleje
* 50 gramů šumivé sůli / v nabídce máme s vůní heřmánekovou, levandulovou nebo mandarinkovou/ - v našem receptu byla použita šumivá sůl levandule
* barvu - doporučujeme barvící pudry /klasická barva na mýdla nedokáže obarvit tuky a oleje/ - nebo použít příodní práškové pudry /meduňkový, konopný, chlorelu, spirulinu, melasu, třtinový cukr, malinový pudr, ...
* esenci nebo silice
* lze použít i drcené bylinky nebo drcené květy

PRACOVNÍ POSTUP:

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové a bambucké máslo, poté stáhneme z plotny a jemně přimícháme kokosový olej. Po rozpuštění přidáme barvící pudr a esenci, důkladně promícháme. Nakonec přimícháme šumivou sůl dle výběru. Pokud budeme do hmoty přidávat drcené bylinky, tak šumící soli dáme méně.

Hotovou směs nalijeme do připravených formiček a necháme utuhnout - nejlépe v ledničce, jelikož tuky se krásně zpevní a lépe vyklopíme z formičky.

Takto připravené šumivky zabalíme např. do celofánu nebo vložíme do ZIP sáčku.

Šumivky jsou vhodné pro dospělé a děti, kteří mají suchou pokožku těla nebo pokožku nemocnou /ekzémy, lupenka, atopické ekzémy, ../.

Žádné komentáře:

Okomentovat